Rüyada İstifra Görmek (Rüya Tabirleri)

Rüyada istifra ettiğini gören, tövbe eder, Allah’a döner. Yahut hakkı sahibine verir. Eğer zorlukla kusarsa, azaba düçar olur. Bir rüyayı gören hasta ise vefat eder. Bir gebe kadın görmüş olsa, çocuğuna düşürür.

Rüyasında istifra ile çıkarmış olduğu şeyi yediğini gören kişi, sözünden döner, bağışladığını geri alır. Bir rivayete göre, bu rüya cimriliktir.

Kusmak istediği halde kusamadığını gören kimseye tövbe etmek güç gelir. Eğer tövbe etse, günah işler. Kusmuğun boğazına kadar gelip tekrar döndüğünü görmek de aynışekilde tabir olunur. Rüyasında kusmak istediği halde ağzından bir şey çıkmadığını yahut ağzından iğrendiği bir şey çıktığını görmek, kısa zamanda hastalıktan kurtulmaya; midedeki şeylerin hepsini kustuğunu görmek, helak olmaya delalet eder.

Kırmızı renkli bir şey kustuğunu gören kötülüklerden tövbe eder ve sakınır. Eğer esasen tövbekar ve salih adamlardan ise; tövbesinde ve salahında sebat ve devam eyler. Kay ederek çıkardığın şeylerin çok ve güzel bir renk ile mülevven olduğunu görenin güzel yüzlü ve iyi huylu çocuğu dünyaya gelir.

Daha yeni Daha eski