Rüyada Kına Görmek (Rüya Tabirleri)

Rüyada kına görmek süsle yorumlanır. Rüyasında eline kına yaktığını görmek, ziynete, süse düşken bir kişi olduğuna işarettir. Rüyasında başka birisinin eline kına yaktığını görmek, merhamet, şefkat ve müjde ile yorumlanır.

Kirmani’ye göre; kınayı bir kap içinde görmek, mal ve müjdedir. Ellerini veya ayaklarını kına ile boyadığını gören, ailesini zengin eder. Bir rivayete göre de dinde fesattır. Diğer bir rivayete göre, ailesine ait bazı işleri saklar.

Sakalını kına ile boyamak, ibadeti gözleme, fakirliğini halktan saklama, uzun ve hayırlı ömür, Allah (C.C.) rızası için çalışmak şeklinde yorumlanır. El ve ayaklarına kına koyduğunu gören, kadın ise hileci olur. Bir rivayete göre kocasının işlerine hizmet eder.

Eğer boyamak şer’an mekruh ve kınadan başka bir şeyle yapılırsa, gelinlerden gayrısı için hayırsızdır. Bir rivayete göre gelin içinde iyi değildir. Kına yaktığını fakat tutmadığını görmek, halka göre meşhur olan yani bilinen malını saklamaktır. Kınanın tuttuğunu görmek, ayıplarının gizli kalacağına delalet eder.

Saç ve sakalını çamurla ve ona benzer şeylerle boyadığını gören, halini olmayacak mazeretlerle örtmeye çalışır veya tiksindiği bir fenalığa uğrar. Vücudunun boyanması uygun olmayan yerlerini boyamak hayırlı değildir. Ancak ilaç için boyuyorsa buna diyecek yok.

Daha yeni Daha eski