Kuşadalı Tekkesi, İstanbul'un Aksaray semtinde XIX. yüzyıl sûfîlerinden Kuşadalı İbrahim Efendi'ye ithafen inşa edilmiştir.
Yer aldığı Kâtip Muslihuddin mahallesinde, Kâtip Muslihuddin Camii sokağı ile Sancaktar Müezzin sokağının arasında bulunan arsada 1820 yılında Hacı Halil Ağa tarafından kurulmuştur. Ancak 1832'de çıkan bir yangın sonucunda ortadan kalkmıştır. Daha sonra 1840'tan sonra Halvetiyye'nin Bekriyye koluna bağlı Şamlı Şeyh İbrahim Efendi tarafından yeniden inşa edilerek faaliyete geçirilmiştir. Tekkelerin kapatılmasından sonra ise zamanla harap olmuş ve 1950'lerin başında tamamen yıkılmıştır. Ancak Kâtip Muslihuddin Camii sokağının karşısında bulunan küçük bir mezarlık günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.
Kuşadalı Tekkesi tek bir yapıdan oluşmaktadır. Selamlık ve tevhidhane doğu yönde, harem ise batı yönde yer almaktadır. Giriş kapısı Kâtip Muslihuddin Camii sokağına, harem kapısı ise Sancaktar Müezzin sokağına açılmaktadır. Ahşap karkaslı olan yapı iki katlıdır. Zemin katın alt kısmı ahşap dikmeler arasında tuğla hatılla ve moloz taşlarla örülmüştür. Diğer duvarlar içten bağdadî sıva ile kaplıdır ve dışarıdan ahşap kaplamayla desteklenmiştir. Tevhidhane ve selamlığa ulaşmak için cümle kapısından ve giriş bölümünden geçilmelidir. Tevhidhane iki kat yüksekliğinde olup üst kısmında kafeslerle kaplanmış yuvarlak kemerli açıklıklara sahip kadınlar mahfili bulunmaktadır. Ayrıca hünkâr mahfili ve zemin kat duvarlarında eklektik kalem işleriyle süslenmiş dikdörtgen panolar yer almaktadır. Kuşadalı Tekkesi dış görünümü itibariyle sade bir yapıdır, küçük boyutları ve alaturka kaplı kırma çatısıyla XIX. yüzyıl İstanbul konutlarını anımsatır.