Gedikpaşa Tiyatrosu, İstanbul’un Gedikpaşa semtindeki, 1868-1884 yıllarında tiyatro tarihine geçen gösterimlerin yer aldığı bina.
Soullier adlı Fransız tarafından yaptırıldı ve Soullier Cambazhanesi adıyla açıldı (1861). Daha sonra yabancı toplulukların gösterimler verdiği bir tiyatroya dönüştürüldü. Güllü Agop Eferıdi’nin Asya Kumpanyası, Sezar Borciya adlı oyunla perdelerini ilk kez burada açtı (1868). Türkçe gösterimler veren ve daha sonra Osmanlı Tiyatrosu adını alan bu topluluk, Güllü Agop Tiyatrosu, Gedikpaşa Tiyatrosu adlarıyla da anıldı. Agop Efendi’ye 1870’te padişah tarafından suflörlü oyun oynama ”imtiyaz”ı verildi. Böylece rakipsiz kalan topluluk, Türk yazarlarının (Ali Bey, Ahmet Mithat Efendi, Şemsettin Sami vb.) oyunlarını da sahneye koydu. 1873’te tiyatro tarihimizin ilk “edebi komite”si burada kurulduysa da, Namık Kemal’in Vatan Yahut Silistre oyunun göseriminden sonra çıkan olay üzerine Namık Kemal’le kimi arkadaşlarının sürgüne gönderilmesiyle komite dağıldı.
1875’ten sonra operetler de sahneye koyan Güllü Agop Efendi, “imtiyaz” süresinin sona erdiği 1880’ae saray tiyatrosuna alındı.
Bu tariten sonra Mınakyan ve Fasulyeciyan topluluklarının temsiller verdikleri Gedikpaya Tiyatrosu, Ahmet Mithat Efendi’nin Çerkeş Özdenleri oyununun gösteriminden sonra (1884), burada azınlıkların kışkırtıldığı ve devletin temellerinin sarsıldığı yolundaki jurnal üzerine, sarayın buyruğuyla bir gecede belediye çavuşlarına yıktırıldı. Sonradan Tiyatro Caddesi adı verilen sokak üzerinde ve Gedikpaşa Tiyatrosu’nun bulunduğu yerdeki garaj, 1960’larda birkaç yıl Azak Tiyatrosu, sonra Azak Sineması adıyla çalıştırıldı.