Kemal Ilıcak Kimdir, Hayatı, Hakkında Bilgi

Kemal ILICAK, işadamı, gazeteci (Amasya 1932 – 9 Nisan 1993, Ankara).

İlk ve ortaokulu Amasya’da okudu. Amasya Lisesini bitirdi.1952 yılında İstanbul’a geldi. Gazetecilik Enstitüsü’nde öğrenim gördüğü halde ticaret hayatını seçmiş, Kemal Sülker ile Türkiye Birlik gazetesini çıkarması gazeteciliğe geçişi için ilk adım olmuştu. Bunu işçilerin yönetiminde çıkan Tercüman’o ortak olarak girişi izledi. 1960 yılında Tercüman gazetesinin sahibi oldu.İşletmecilikteki becerisini gazeteciliğiyle birleştirerek Tercüman’ı, verdiği yön ve uyguladığı teknik yeniliklerle Türkiye’nin ön sırada gelen gazetelerinden biri yapmayı başardı. Almanya’da açtığı matbaada, Tercüman’dan başka yabancı gazetelerin basımını da. gerçekleştirdi.

Ekonomik sıkıntıda olan Tercüman Gazetesi‘nin 1993’teki sahibi Kemal Ilıcak; Ömerli Barajı yakınlarındaki arsanın İLKSAN’a satışı için aracılık etmekle suçlanmıştı.

Ilıcak, Sedat Çolak‘ın sahibi bulunduğu AY-BA İnşaat’a ait arazinin 120 milyar liraya alınıp, 346 milyar liraya satılmasından sorumlu tutulmuştu. Tarihe İLKSAN skandalı olarak geçen bu olay kamuoyuna yansıyınca, Kemal Ilıcak beyin kanaması geçirerek 7 Nisan 1993’te Ankara’da hayatını kaybetti.

Daha yeni Daha eski