Siber Saldırı Nedir, Ne Demek, Siber Savaş Hakkında Bilgi

Siber Saldırı Nedir ?

 

Siber saldırı, internet dünyasında bir kişiyi, grubu ya da kurumu zor duruma sokup ekonomik yönden zarara uğratmak veya saygınlığını karalamaya yönelik yapılan saldırıdır.

İnternet alanında uzmanlaşmış bilgisayar korsanları veya hacker gruplarının devlet kurumlarına, şahıs, firma ve benzeri web sitelerine veya bilgisayarlara zarar vermek amacı ile yaptıkları saldırılara Siber Saldırı denir. Bu saldırılar neticesinde bilgisayara ya da sitelere enjekte edilen virüsler ya da açıklar aranıp bulunarak bilgiler ele geçirilebilir veya var olan bilgiler yok edilebilir ve değiştirilebilir.

Uluslar arası Siber Savaş

Çıkarları gereği kimi zaman ülkeler birbirleri ile ilan edilmemiş bir Siber Savaş içine girebilir, kısacası siber saldırılar güce göre değişir sadece bilgi silmek ya da bilgi ele geçirmekle kalmayıp kimi zaman ölümle sonuçlanabilecek siber saldırılar yapılabilir. Uluslar arası açılan bir siber savaşta örneğin bir uçağı rotasından çıkartılabilir, ulusal güvenliği tehtid edebilecek savunma ve saldırı amacıyla kullanılabilecek birçok silahı ateşleyebilme gibi büyük hasarlarda ortaya çıkabilir, ortaya çıkması istenilen hasarın meydana gelmesi saldırıyı yapan hackerlar’ın (bilgisayar korsanlarının) uzmanlığına bağlıdır. Uluslar arasında gerçekleşen siber saldırıların hiçbiri devletler adına üstlenilmez, bu saldırıların bağımsız hacker grupları tarafından yapıldığı vurgulanır. Günümüzde hergün binlerce saldırıya mağruz kalan büyük devletlerin resmi veya gayri resmi olarak bu saldırılardan korunmak adına hackerları yani bilgisayar korsanlarını legalize edip bünyesinde çalışmalar yaptırdığı gerçeğide unutulmamalıdır.

Daha yeni Daha eski