Karabatak Nedir? Karabatak Özellikleri Nedir ve Hakkında Bilgi

Sözlükte; karabatak

1. Karabatakgillerden, balıkla beslenen, gagası uzun ve sivri, kara tüylü bir deniz kuşu (phalacrocorax).

Karabatak nedir?

Karabatak (Phalacrocorax carbo), her deniz kıyısında, göl ve ırmakta görülebilir. Suya dalarak balık avlar, yakaladıkları balıkları yutmak için yüzeye çıkarlar.

Karabatak su kuşları arasında yer alan, genellikle deniz, göl ve derin ırmak kenarlarında görülen bir tür balık avcısı perdeli kuş türüdür. Karabatak kuşunun 30 farklı türü bulunmaktadır.

Bu büyük siyah kuş 77-94 cm büyüklüğünde ve 121-149 cm kanat açıklığına sahiptir. Büyükçe kuyruğu ve sarı boğaz yaması vardır. Erişkinlerin, üreme mevsimde beyaz uyluk yamaları vardır.

Uzun gagalı, uzun boyunlu, perde ayaklı, dalıcı bir kuş. Dalarak yakaladığı balıklarla beslenir. Çoğu siyahımtrak tüylüdür.

30 kadar türü vardır. Bayağı karabatak, Peru karabatağı, tepeli karabatak, Temminck karabatağı, Galapagoz karabatağı meşhurlarıdır Leyleksiler takımının, Karabatakgiller ailesinden perde ayaklı, dalıcı bir kuş türü. Deniz, göl ve nehir kıyılarında koloni halde yaşayan karabatakların üst gagalarının ucu kıvrık olup, suya dalarak avladıkları balıklarla beslenirler.

Daha yeni Daha eski