Kimya Endüstrisi Nedir, Kimya Endüstrisi Ürünleri Hakkında Bilgi

Kimya endüstrisi, endüstriyel kimyasallar üreten şirketlerden oluşmaktadır. Modern dünya ekonomisinin merkezinde, hammaddeleri (petrol, doğal gaz, hava, su, metaller ve mineralleri) 70.000’den fazla farklı ürüne dönüştürür.

Çoğu kimya şirketi, plastik ve diğer kimyasalları ürettiği için, plastik endüstrisi bazı çakışmalar içeriyor.

Tarihi

Kimyasallar tarih boyunca yapılmış ve kullanılmasına rağmen, ağır kimya endüstrisinin doğuşu (çeşitli kullanımlar için büyük miktarlarda kimyasal madde üretimi) Sanayi Devrimi’nin genel başlangıcına denk geldi.

Sanayi devrimi
Sanayi prosesi ile büyük miktarlarda üretilecek ilk kimyasallardan biri sülfürik asittir. 1736’da eczacı Joshua Ward, kükürtün okside olmasına ve suyla birleşmesine olanak tanıyan, gübre serpme işlemini içeren bir üretim süreci geliştirdi. Büyük ölçüde sülfürik asidin ilk pratik üretimi idi. John Roebuck ve Samuel Garbett, 1749’da İskoçya’nın Prestonpans kentinde kurşun yoğunlaştırma odalarını sülfürik asit üretimi için kullanan büyük ölçekli bir fabrika kuran ilk fabrikaydı.

Genişleme ve olgunlaşma

19. yüzyılın sonları, hem üretim miktarında hem de üretilen çeşitli kimyasal maddelerde patlama yaşadı. Büyük kimya endüstrileri Almanya’da ve daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde de şekillendi.

Tarım için yapay gübre imalatı Sir John Lawes tarafından kendi amaçla inşa edilmiş Rothamsted Research tesisinde öncülük edildi. 1840’larda kireç süperfosfat üretimi için Londra yakınlarında büyük işler kurdu. Kauçukun vulkanizasyonu için işlemler, Birleşik Devletler’de Charles Goodyear ve İngiltere’de Thomas Hancock tarafından 1840’larda patentlenmiştir. İlk sentetik boya Londra’daki William Henry Perkin tarafından keşfedildi. Anilini kısmen, alkolle özümlendiğinde yoğun mor rengi olan bir madde üreten ham bir karışıma dönüştürdü. Ayrıca ilk sentetik parfüm geliştirdi. Bununla birlikte, sentetik boyalar alanına hızla hakim olan Alman sanayiiydi. BASF, Bayer ve Hoechst adlı üç büyük firma yüzlerce farklı boyayı üretti ve 1913’e gelindiğinde Alman endüstrisi boyarmadde arzının neredeyse yüzde 90’ını üretti ve yurtdışındaki üretimlerinin yaklaşık yüzde 80’ini sattı. Birleşik Devletler’de, Herbert Henry Dow’un tuzluktan kimyasal madde üretmek için elektrokimyayı kullanması ticari bir başarıydı ve bu da ülkenin kimya sanayiini teşvik etti. Kimya Endüstrisi Nedir Vikipedi

Ürünler
“Polimerler ve plastikler, özellikle polietilen, polipropilen, polivinil klorür, polietilen tereftalat, polistiren ve polikarbonat sanayi üretiminin yaklaşık% 80’ini oluşturuyor”. Bu malzemeler çoğunlukla floropolimer boru ürünlerine dönüştürülür ve endüstride çok aşındırıcı materyallerin taşınması için kullanılırlar. Kimyasal maddeler çok çeşitli tüketici mallarında kullanılır, ancak aynı zamanda çok sayıda farklı sektörde de kullanılmaktadır; Tarım üretimi, inşaat ve hizmet endüstrileri dahil olmak üzere, Başlıca endüstriyel müşteriler arasında kauçuk ve plastik ürünler, tekstil, konfeksiyon, petrol rafine etme, kağıt hamuru ve kağıt ve birincil metaller bulunmaktadır. Kimyasallar neredeyse 3 trilyon dolarlık küresel bir şirkettir ve AB ve ABD kimyasal şirketleri dünyanın en büyük üreticisidir.

Temel kimyasallar ve Emtia Kimyasalları ile Polimerler ve Özel Kimyasallar
Temel kimyasallar veya “emtia kimyasalları”, polimerler, dökme petrokimyasallar ve ara ürünler, diğer türevler ve temel sanayi, inorganik kimyasallar ve gübreler dahil olmak üzere geniş bir kimyasal kategoridir. Temel kimyasallar için tipik büyüme oranları, GSYİH’nın yaklaşık 0,5 ila 0,7 katıdır. Ürün fiyatları genellikle pound başına elli sentten daha azdır.

Temel kimyasallar dolar değerinin yaklaşık yüzde 33’ünde en büyük gelir segmenti olan polimerler, plastiklerin ve insan yapımı elyafların tüm kategorilerini kapsar. [Kaynakça] Plastiklerin başlıca pazarları ambalaj, ardından ev inşaatı, kaplar, aletler, borular , Ulaşım, oyuncaklar ve oyunlar.

Yaşam Bilimleri

Yaşam bilimleri (kimya ticaretinin dolar üretiminin yaklaşık yüzde 30’u) ayırt edici kimyasal ve biyolojik maddeler, ilaçlar, teşhis araçları, hayvan sağlığı ürünleri, vitaminler ve zirai ilaçlar bulunur. Diğer kimyasal sektörlerden daha küçük olsa da, ürünlerinin çok yüksek fiyatları var -pound başına on doların üzerinde- büyüme oranları GSYİH’nın 1.5 ila 6 katı, araştırma ve geliştirme harcamaları ise satışların% 15 ila 25’ini oluşturuyor. Yaşam bilimi ürünleri genellikle çok yüksek spesifikasyonlarla üretilir ve Gıda ve İlaç İdaresi gibi devlet kurumları tarafından yakından incelenir. “Bitki koruma kimyasalları” olarak da bilinen böcek ilacı, bu kategorinin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturur ve herbisitler, böcek öldürücüleri ve fungisidleri içerir.

Özel kimyasallar
Özel kimyasallar, nihai olarak yüksek değerli, çeşitli son ürün pazarlarına sahip hızla büyüyen kimyasalların bir kategorisidir. Tipik büyüme oranları GSYİH’nın bir ila üç katıdır ve fiyatlar pound başına bir dolardan fazladır. Genellikle yenilikçi yönleri ile karakterizedirler. Ürünler, içerdikleri kimyasallar yerine, yapabilecekleri şey için satılıyor. Ürünler arasında elektronik kimyasallar, endüstriyel gazlar, yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri yanı sıra kaplamalar, endüstriyel ve kurumsal temizlik kimyasalları ve katalizörler bulunur. 2012 yılında ince kimyasallar hariç olmak üzere 546 milyar dolarlık küresel özel kimyasal pazarı% 33 Boya, Kaplama ve Yüzey İşlemleri,% 27 Gelişmiş Polimer,% 14 Yapışkan ve Sızdırmazlık Maddeleri,% 13 katkı maddeleri ve% 13 pigmentler ve mürekkepler.

Tüketici ürünleri

Tüketici ürünleri arasında sabun, deterjan ve kozmetik gibi kimyasalların doğrudan satışı bulunmaktadır. Tipik büyüme oranları GSYİH’nın 0.8 ila 1.0 katıdır.

Temel kimyasallarla temas ederse nadiren tüketiciler nadiren olurlar; ancak polimerler ve özel kimyasallar, plastik, temizlik malzemeleri, kozmetik, boya ve kaplamalar, elektronik cihazlar, otomobiller ve kullanılan malzemeler gibi her yerde karşılaşacakları malzemelerdir Evlerini inşa etmek. Bu özel ürünler pestisitler, özel polimerler, elektronik kimyasallar, yüzey aktif maddeler, inşaat kimyasalları, endüstriyel temizleyiciler, tatlar ve kokular, özel kaplamalar, matbaa mürekkepleri, suda çözünür polimerler, gıda katkı maddeleri, kağıt kimyasallar gibi kimyasal imalatçılara pazarlanmaktadır. , Yağ sahası kimyasalları, plastik yapıştırıcılar, yapıştırıcılar ve macunlar, kozmetik kimyasallar, su yönetim kimyasalları, katalizörler, tekstil kimyasalları. Kimyasal firmalar nadiren bu ürünleri doğrudan tüketiciye tedarik etmektedir.

Daha yeni Daha eski