Molalite Nedir, Molalite Ne Demek Hakkında Bilgi

Molalite, molal konsantrasyon olarak da adlandırılır, çözeltide belirli bir miktarda kütle halinde madde miktarı bakımından bir çözeltinin konsantrasyonunun bir ölçüsüdür. Bu, belirli bir çözüm hacmine dayanan molarite tanımıyla çelişir.

Kimyada molallik için yaygın olarak kullanılan bir birim mol / kg’dır. Bir konsantrasyon 1 mol / kg’lık bir çözelti de bazen 1 molal olarak gösterilir.

Tanımı

Bir çözeltinin molalliği (mol cinsinden), çözücünün kütle (kg cinsinden) ile bölünen çözeltinin (mol cinsinden) miktarı, msolvent:

Birden fazla çözücüyle çözelti durumunda, saf bir sözde çözücü olarak kabul edilen karışık çözücü için molalite tanımlanabilir. İkili durumda olduğu gibi, kilogram başına çözücü başına mol çözeltisi yerine, birimler, kilogram karışık çözücü için mol çözücü olarak tanımlanır.

Köken
Molelik terimi, bir çözeltinin molar konsantrasyonu olan molariteye benzetilerek oluşur. Yoğun mülkiyet molalitesinin ve onun sıfat ekme biriminin bilinen en erken bilinen kullanımı, G. N. Lewis ve M. Randall tarafından 1923’te yayınlanan Termodinamik ve Kimyasal Maddelerin Serbest Enerjileri yayınında yayınlanmış gibi görünmektedir. İki terim birbiriyle karıştırılmakla birlikte, zayıf bir sulu çözeltinin molalitesi ve molaritesi neredeyse aynıdır, çünkü bir kilogram su (çözücü) oda sıcaklığında 1 litre hacimde bulunur ve az miktarda çözünen madde Hacim üzerinde çok az etkisi vardır.

Birim

Molite için SI birimi, kilogram başına mol cinsindendir.

3 mol / kg molallik içeren bir solüsyon genellikle “3 molal” veya “3 m” olarak tanımlanır. Bununla birlikte, SI birim sistemini takiben, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Birleşik Devletler ölçüm yetkilisi “molal” terimini ve “m” birim simgesini geçersiz saymakta ve mol / kg ya da ilgili birimi önermektedir Bu öneri akademik alanda henüz evrensel olarak uygulanmamıştır.

Daha yeni Daha eski