Deri Hastalıkları Nedir, Tanımı, Hakkında Bilgi

Deri, saç ve buna bağlı kas ve bezleri kapsayan vücut sistemini etkileyen herhangi bir tıbbi durumdur. Deri hastalıkları (dermatoz), ciltte görülen hastalıklardır. Bu sistemin temel işlevi, dış çevreye karşı bir engel oluşturmaktadır. Sayılmayacak kadar çok deri hastalığı vardır. Deri hastalıklarına genel olarak dermatoz, ilgili bilim dalına da dermatoloji ismi verilir. Deri hastalıkları hakkında genel bir fikir edinebilmek için birkaç bölüme ayırmak mümkündür.

İnsan derisi sisteminin koşulları dermatozlar olarak da bilinen geniş bir hastalık yelpazesini ve aynı zamanda birçok patolojik olmayan durumu (belirli koşullardaki melanonyak ve raket çivileri gibi) kapsar. Doktorlara yapılan ziyaretlerin çoğunda cilt hastalıkları çok az iken, binlerce deri hastalığı tanımlanmıştır. Altta yatan nedenler ve patogenetik çoğunlukla bilinmemekle birlikte, bu koşulların sınıflandırılması genellikle birçok nazolojik zorlukları ortaya koymaktadır. Bu nedenle, günümüzdeki ders kitaplarının çoğu, mukoza koşulları, morfoloji (kronik kabarcıklanma koşulları), neden (fiziksel faktörlerden kaynaklanan deri koşulları) vb. Konularda bir sınıflandırma sunmaktadır.

Klinik olarak, herhangi bir özel deri durumunun teşhisi, yer (kollar, baş, bacaklar gibi), semptomlar (pruritus, ağrı), süre (akut veya kronik) dahil olmak üzere mevcut deri lezyonu (ları) ile ilgili bilgi toplayarak yapılır. , morfoloji (maküller, papül ve veziküller) ve renk (kırmızı, mavi, kahverengi, siyah, beyaz, sarı), düzenleme (tekli, genelleştirilmiş, halkalı, doğrusal), Birçok durumda tanı genellikle klinik sunum ve laboratuar verileri ile ilişkili olabilen histolojik bilgi sağlayan cilt biyopsisi gerektirir. Kutanöz ultrasonun başlaması, kutanöz tümörler, iltihaplanma süreçleri, tırnak hastalıkları ve saç dökülmelerinin saptanmasına izin verdi.

Mikroorganizmaların sebep olduğu deri hastalıkları

Bu organizmalar genellikle deri iltihaplanmalarına yol açar. Mikroorganizmalar derideki herhangi bir bozukluğun üzerine kolayca yerleşebilirler. Yaralar, yanıklar, uyuz, böceklerin ısırdıkları yerler, egzemalar ve uçuklar kolayca iltihaplanabilirler. Deri iltihaplarına dermatit de denir. Mikroorganizmaların yol açtığı hastalıklardan olan cüzzam, deri veremi ve frengide ise yukarıdaki bahsedilen iltihaplanmaların dışında bir mekanizma söz konusudur. Bunlar bu yüzden spesifik iltihaplar veya spesifik enfeksiyonlar grubu olarak adlandırılmıştır.

Alerjik deri hastalıkları
En sık rastlanan deri hastalıklarıdır. Alerjik deri hastalıkları arasında serum hastalığı, Quincke ödemi, kurdeşen, egzama, kontakt dermatit sayılabilir. Alerjik deri hastalıklarının sebebini bulmak oldukça güçtür. Bu amaçla hasta ve çevresi çok iyi araştırılır. Çeşitli deri testleri yapılır. Gerekirse hasta bulunduğu çevreden bir müddet uzaklaştırılır. Allerjiye sebep olan amil bulunmaya çalışılır. Bu amiller; çiçek tozları, çeşitli besin maddeleri, ev tozları, bazı ilaçlar, bağırsak parazitleri olabilir. Allerjik hastalıklarda irsiyetin, vücut yapısının ve asabi durumun yani psikolojik sebeplerin de rolü büyüktür.

Daha yeni Daha eski